Subverwerkers

Laatst bijgewerkt op: 18 februari 2019

Om onze diensten te kunnen uitoefenen en de online marketing van onze opdrachtgevers te kunnen uitvoeren, maken we gebruik van diverse tools en platformen. Omdat we bij enkele van deze bedrijven gegevens opslaan, zijn dit verwerkers en/of subverwerkers in het kader van de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG).

Met hen hebben we verwerkersovereenkomsten afgesloten om ervoor te zorgen dat de persoonsgegevens veilig verwerkt worden en de privacy van jou en jouw klanten gewaarborgd is.

We zorgen er waar mogelijk voor dat je data nooit de EU verlaat. Bij sommige partners is dit helaas niet mogelijk. We minimaliseren het gebruik van deze diensten en controleren de betrouwbaarheid van hen (bijvoorbeeld of ze vallen onder de Privacy Shield).

Zoho

verwerker en subverwerker

Zoho is ons CRM systeem. Hierin staan alle gegevens van onze klanten en relaties. Mails kunnen ingeladen en verzonden worden vanuit dit CRM. Daarnaast factureren we via Zoho Books - onderdeel van Zoho.

✓ Verwerkingsovereenkomsten getekend

Google

verwerker en subverwerker

Google AdWords en Google Analytics

In sommige gevallen laden we persoonlijke data in bij Google voor het maken van doelgroepen. Deze gegevens verwijderen we na afloop. Daarnaast wordt het AdWords account gekoppeld aan het Google Analytics account om (beter) inzicht te krijgen in campagneresultaten.

G-suite

Voor onze interne processen (mailen, agenda, opslag van documenten) maken we gebruik van G-suite. Wanneer er klantenlijsten doorgestuurd worden, verwijderen we deze na het uitvoeren van de activiteiten. Deze informatie slaan we dus niet langer op dan noodzakelijk.

✓ Verwerkingsovereenkomsten getekend

Mailchimp

verwerker en subverwerker

In Mailchimp staan persoonlijke gegevens, met als doel om mailings te versturen. We bevelen klanten altijd aan om enkel met expliciete toestemming mails te sturen en niet meer persoonsgegevens op te nemen dan nodig.

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

Hotjar

Verwerker en subverwerker

Via Hotjar verzamelen we in principe enkel anoniem data van bezoekers van de website met als doel om pagina's te optimaliseren voor conversie. Wanneer expliciet toestemming door een bezoekers is gegeven, kunnen via bijvoorbeeld enquêtes ook persoonsgegevens verzameld worden.

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

Leadpages

Verwerker en subverwerker

Wanneer bezoekers van een landingspagina in leadpages een formulier invullen, worden persoonsgegevens opgeslagen. Na de campagneperiode worden deze gegevens verwijderd.

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend

Hosting bedrijven

Verwerker en subverwerker

Voor een aantal klanten verzorgen wij de hosting van hun website of hebben we toegang tot de hosting van hun website. We zorgen er waar mogelijk voor dat alle websites binnen de EU worden gehost.

  • Byte (datacenter in Nederland): ✓ verwerkingsovereenkomst getekend
  • Siteground (datacenter in Nederland): verwerkingsovereenkomst in behandeling (9 november 2018)

ManageWP

Subverwerker

Om het onderhoud aan WordPress websites te verbeteren en versnellen, maken we gebruik van ManageWP. Hier worden o.a. extra backups van de websites opgeslagen op servers binnen Europa.

✓ Verwerkingsovereenkomst getekend